Моята количка
Моят профил
заглавна (32).jpg

ТОП СЪСТАВКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА УВРЕДЕНАТА КОСА
Кератин – без съмнение това е топ съставката, която професионална козметика трябва да има в продуктите за възстановяване. Всички са запознати запознати с кератинова терапия, която възстановява косъма в дълбочина. Но нека вникнем малко по-навътре в информацията за положителните ефекти на кератина. Косъмът сам по себе си е изграден 95% от кератин и от неговото количество зависи външният вид на косата. Няма как да искаме косата ни да расте по-бързо, ако тя не е здрава. Така, че на първо място трябва да стои нейното възстановяване. Кератинът несъмнено прави косата по-устойчива, като възстановява нарушенията в цялостта на косъма. КERESTORE™ 2.0 (хидролизиран кератин) е е ново поколение Кератин, който се нарича още интелигетен естествен кератин, защото имитира кератините на човешка коса в най висока степен и защото гарантира, че само увредените участъци са интелигентно възстановени без излишно утежняване. Хидролизираният кератин се свързва отлично със собствения кератин на косата. Увеличава диаметъра на косъма, като придава плътност. Компонентът има фокусирана smart функция за максимално ефективно и целенасочено възстановяване на най-увредените зони от повърхността на косата, локализира увредените участъци косъма, реконструира ги и след това ламинира косъма в цялост. С продължаващо действие дори и след измиване. KERESTORE 2.0 проявява обратна разтворимост с вода, което подобрява неговата субстантивност и му позволява да осигури дълготрайно, целенасочено възстановяване за увредена коса дори и след измиване на ампулата той продължава да действа. Освен укрепването и заздравяване на косата, кератина намалява заплитането на косата, повишава гъвкавостта на косъма и придава екстремна лъскавина. Вижте Възстановяващ серум с Кератин https://aboutyourhair.eu/products
и ампули с KERESTORE 2.0 https://aboutyourhair.eu/products
Серамиди – това е тайното оръжие на регенерацията. Те регенерират косата и спомагат за стимулиране на растежа на косъма. Както кератина, така и серамидите възстановяват структурата на косъма, което трябва да е основна цел, ако искате по-здрава и блестяща коса. Серамидите са липиди, които се срещат естествено в кожата и са важни за бариерната и функция и задържането на хидратацията. следващо поколение серемиди, многофункционален био вдъхновен серемиди подобрена клетъчна кхезия, наричана по-силна и по-блестяща коса. С възрастта, под влияние на агресивните влияния на околната среда и третирането , косата загубва част от своя липиден слой, който осигурява 50%от защитната бариера, в резултат на което става суха и увредена.Вижте ултра концентрираната маска със следващо поколение био серемиди https://aboutyourhair.eu/products
ТОП СЪСТАВКИ ЗА КОСОПАД
Има 3 доказани съставки в борбата с косопада- Procapil™, Аминексил и Миноксидил.
Прокапил Procapil™ - напълно естествен растителен компонент. Научна формула, която спира косопада, регенерира фоликулите на корена истимулира клетъчния динамизъм. Предотвратява стареенето на косата,увеличава нейната плътност и подобрява храненето на косъма и микроциркулацията.-Фазата на растеж се удължава
стимулиране на фоликула клетъчен метаболизъм, което води до забавяне на косопада.
-Не причинява „синдром на отнемане“ (пристрастяване)
Какво съдържа формулатаProcapil?Biotinyl – вид биотин, който се усвоява от косата. От съществено значение за поддръжката на новоизрасналата коса, а също така помага и за блокиране на DHT; Apigenin–флавоноид, който се среща в цитрусите и защитава клетките и Оленова киселина, коятостимулира растежа и регулира себума. Резултати от клинични тестове: 68% доброволци са имали подобрение в анагенната плътност на косата, 80% спиране на косопада, 90% забелязват растеж на нова коса
Аминексил- молекула против косопад с клинично доказана ефективност. Намалява микро-дисбаланса на скалпа и повишава устойчивостта му. Косопадът намалява значително. Подпомага по-доброто "закотвяне" на косъма в скалпа.
Минксидил- е лекарство срещу андрогенна алопеция (косопад). Преди това миноксидил е бил използван като съдоразширяващо средство, предписвано на таблетки за орално приложение при лечение на високо кръвно налягане, със странични ефекти растеж на косата и изчезване на плешивостта. Минус е страничните ефекти върху други органи на тялото.
Вижте серума за косопад с Procapil™ и Аминексил
https://aboutyourhair.eu/products и кутия с ампули : https://aboutyourhair.eu/products

ТОП СЪСТАВКИ ЗА ХИДРАТАЦИЯ
Хиалуроновата киселина - се превърна в „класика“ – най разпознаваемата ефективна съставка подпомагаща хидратирането на кожата. „Влажен воал“ от хиалуронова киселина покрива кожата или косата и поддържа ги влажни и блестящи без лепкав допир, който ще се запази дори след изплакване. Хиалуроновата киселина се съдържа в различни органи в тялото ни като в окото, ставите, кожата; тя е в основата на дерматологията и грижата за кожата срещу стареене. Порадиспособността на хиалуроновата киселина да „заключва“ водата, нейната основна функция е овлажняваща. Благодарение на силнохигроскопичните си свойствахиалуроновата киселина придава моментално интензивно овлажняване на клетките и забавя стареенето.
Ретинол (провитамин Б5) - Д-пантенолът е ценен в грижата за кожата и косата заради своите овлажняващи свойства. Витамин B-5 е от съществено значение, защото създава здрава бариера срещу раздразнения, запечатва влагата, оставяйки кожата и скалпа меки, има успокояващ ефект, бори се с възпалителните процеси и подпомага еластичността и подмладяването на кожата, оставяйки гладка текстура и блестящ тен. Това означава, че пантенолът е жизненоважен за поддържането на балансиран, овлажнен и защитен скалп. С антибактериално анти възпалително действие. Провитамин В-5 има много полезни свойства за косата и скалпа. Пантенолът се използва в грижата за косата предимно за задържане на влага, тъй като има хидрофилна и хигроскопична химическа структура, което означава, че привлича вода от атмосферата и я свързва с нейните молекули.
Aquaxyl - е изключително модерна и ефективна съставка подходяща за хора със суха и/или дехидратирана кожа, използвана за козметика за лице.Една от най-добрите хидратиращи съставки в света е Aquaxyl. Тя хидратира всички слоеве на кожата и дълготрайно запазва влагата в нея. Стимулира производството на хиалуронова киселинаи удължава експресното овлажняващото действие на хиалуроновата киселина, което губи силата си във времето.Укрепва бариерните функции на нежния филм отхиалуроновата киселина, чрез ограничаване на загубата на вода.
Aquaxyl е запазена марка на съставка разработена от френската компания SEPPIC и представлява микс от три други съставки – Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, и Xylito.Ксилитолът (Xylitol) е най- позната от трите съставки. Той е захарен алкохол, който се намира в различни плодове и зеленчуци. Ксилитолът хидратира кожата и не позволява на влагат в нея да се изпарява.
Anhydroxylitol и Xylitylglucoside са също естетствени растителни съставки, които поддържат кожата хидратирана за много дълго време. Те се „грижат“ за водните резервоари на кожата, за да може тя да поема повече влага и да задържа тази влага по-дълго. Друга важна тяхна роля е в помощта, която оказват на тялото да произвежда хиалуронова киселина, която допълнително допринася за хидратацията на кожата.
Нyal hydra (+) - ново поколение овлажняващ агент, съдържащ 5 вида хиалуронова киселина, превъзхождащ стандартното хидратация с коефициент 2 и осигуряващ невиждана досега овлажняваща ефикасност. Тези5 типа хиалуронови киселини са омрежена, капсулирана, с ниско, средно и с високо молекулно тегло, която осигурява синергия от 5 типа хиалуронови киселини и най-добрата хидратация.
Вижте Серума за хидратация с 3 ключови компонента: Нyal hydra (+), Хиалурон и Aquaxyl
https://aboutyourhair.eu/products
ТОП СЪСТАВКИ ЗА ПОДХРАНВАНЕ
Арганово масло – Всички естествени масла за изключително ценни за подхранването на косата, за еластичността и блясъка. Натуралното арганово масло е пълно с хранителни вещества, които имат благоприятен ефект върху кожата и косата. То придава на косата еластичност и стегнатост, подпомага нейната хидратация, укрепва естествената бариера на кожата и регулира производството на себум. Аргановото масло предпазва от вредните влияния, хидратира, овлажнява, запазва влагата в косъма и притежава свойството дапомага на крехка коса и удължава живота на боядисаната коса.Високото съдържание на ненаситени мастни киселини като Омега 3 и Омега 9 в аргановото масло, са директен източник нажизненоважни хранителни вещества за порите и корените.Тези ненаситени мастни киселини подсилват белтъчните структури на косъма и заздравяват косата. Вижте разкошния Арганов ритуал
https://aboutyourhair.eu/products
ТОП СЪСТАВКИ ЗА ПЪРХОТ
Салицилова киселина-Салициловата киселина е често срещана съставка в шампоаните против пърхот, която помага за премахване на мъртвите кожни клетки от скалпа. Това е вид бета хидрокси киселина (BHA), която действа чрез разрушаване на връзките между клетките на кожата, което им позволява лесно да бъдат измити. Салициловата киселина е известна и със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на сърбежа и зачервяването, свързани с пърхота. Почиства кожата и помага за премахването на мъртвите клетки, катодопринася за поддържането на тонизиран вид. Той инхибира бактериалната активност и действа като консервант и антибактериален агент, като същевременно насърчава отделянето на стар и отпадъчен кутин и предотвратява прекомерното натрупване на кутин. Притежава противовъзпалително и антисептично действие. Нейните изразеникератолитични, бактериостатични, противовъзпалителни и ексфолиращи действияя правят сред една от най-често употребяваните съставки за мазна и склонна към акне кожа.
Crinipan® - Уникална растителна съставка против пърхот, която действа срещу основния причинител на пърхота, вида Malassezia, Crinipan потиска растежа на гъбичката причинител на пърхота. Предпазва от повторната поява на пърхот. Клинични тестове: Crinipan® AD значително намалява количеството на люспите от пърхот.Пърхотът се увеличава отново след 42 дни (6 седмици), когато се спре употребата на Crinipan® AD.
Вижте Серума срещу пърхот https://aboutyourhair.eu/products
и ампулите срещу пърхот https://aboutyourhair.eu/products