Моята количка
Моят профил
заглавна (30).jpg

Kaк да поддържам косата си здрава, колкото по дълга расте?
Фризьорът съветва: Ако не полагате подходящите грижи за косата си, колкото по-дълга става толкова краищата са все по-слаби, тънки и нацепени и по-податливи на накъсване. За съжаление това означава, че в един момент ще трябва да отрежете много от дължината, за да се възстанови. Ключът е да поддържате косата подхранена и хидратирана чрез експертна грижа в салона и рутина у дома. Няма смисъл да имате дълга коса, ако краищата са изтънели, накъсани и слаби. Накъсването на дългата коса се дължи на сухотата и дехидратираността на краищата. За да не се изтощят ограничете термичната обработка (преса, маша). Колкото повече нагряващи уреди за коса използвате, толкова повече краищата ви ще страдат. Комбинирайте серум за възстановяване на косата (https://aboutyourhair.eu/products с араново олио https://aboutyourhair.eu/products в домашната рутина, за да възстановите, подсилите и подхраните косата.
Колко често трябва да се подстригвам, ако се опитвам да я израсна?
Фризьорът съветва: Препоръчвам редовно подстригване на всеки два месеца. По-добре е да стигнете до желаната дължина по-бавно, но в добро състояние на ксоата, отколкото бързо, но слаба и изтъняла. Продуктите за растеж на косата стимулират растежа на нова коса, но не и бързината на процеса, който е индивидуален за вски човек.Променяйте цвета на косата само под наблюдението на професионалист, за да не се изтощи допълнително.

Полезно ли е ексфолирането на скалпа?
Фризьорът съветва: Здравето на скалпа е първата стъпка към сияйна коса. Стресът е начинът, по който тялото реагира на всякакъв вид заплаха или промяна, била тя физическа или емоционална. Дори положителните промени в живота, като повишение, покупка на жилище или раждане на дете, могат да се превърнат в причинител за стрес. Когато изпитвате безпокойство, претоварвате се или не се храните правилно - това неминуемо се отразява и на косата ви, причинявайки най-често симптоматика като сърбеж по скалпа, зачервени петна, чувство за сухота, дразнене , усещане за дискомфорт. Здравата коса започва със здрав скалп. Ексфолирането на скалпа не само балансира енергийния поток в тялото ви и ви дава усещане за релаксация, но също така дълбоко пречиства и енергизира косата и скалпа ви. Ексфолирането на скалпа не се различава много от този на лицето и тялото. Както при кожата тук се премахват мъртвите клетки, да се подобри ефективността на мастните жлези и да се елиминира себума в излишък. Благодарение на тази процедура косата става по-здрава и кръвообращението се забързва, както и фоликулите се заздравяват. Ексфолиантът https://aboutyourhair.eu/products релаксира и ексфолира склапа с дълбоко-почистващ детоксикиращ комплекс за премахване на дискомфорта и зачервяванията, балансирайки нивата на себум и здравословната микробиота. Чрез съставки (най-ефективна е морската сол) се създава триене върху скалпа, за да се премахнат мъртвите клетки и замърсяванията. Те действат най-добре с нежен масаж с върховете на пръстите. След това измийте косата си с нежен неагресивен шампоан. Избягвайте вземането на душ повече от веднъж на ден, намалете налягането на водната струя и използвайте хладка вода, когато е възможно. След душ подсушете косата си, като я увиете с хавлиена кърпа, вместо с разтъркване или със сешоар. Разтъркването ще влоши усещането за сърбеж по главата, а топлината от сешоара (или други уреди за оформяне на косата като преса и маша), може допълнително да изсушат скалпа. Ако искате да изсушите косата си, опитайте се да използвате хладната обстановка и избягвайте продукти за оформяне на косата, като пяна и гел.

Ексфолирането равнозначно ли е на детоксикирането на склапа?
Фризьорът съветва: Разликата между ексфолиране и детоксикация е, че ексфолирането на скалпа означава премахване на мъртвите клетки и клетъчно обновяване, а детоксикация на скалпа- успокоение на скалпа и отваряне на порите.

Как да облекча симптоми зачервявания, сърбеж, при проблеми със скалпа?
Фризьорът съветва: Проблемите със скалпа са много и сериозни- виж тук ( https://aboutyourhair.eu/products ) Най-добрият начин за облекчаване на чрезпредотвратяване или контролиране на провокативните фактори, като се обръща внимание на грижата за скалпа и кожата. Най-често използваните продукти за третиране на себореен дерматит са неагресивна козметика в комбинация с превантивна фокусирана грижа, препоръчана от фризьор (серум, скраб, ампули).

Пърхотът резултат от ниска хигиена ли е?
Фризьорът съветва: Пърхотът засяга повече от 50% т хората- виж тук ( https://aboutyourhair.eu/products ) Погрешно се смята, че пърхота се появява, ако не миете косата си достатъчно често или че означава че скалпа е мръсен и е проява на ниска хигиена. Не е вярно също, че пърхотът причинява косопад. Със сигурност пърхотът не може да се лекува с оцет, естествени масла или бебешки шампоан

Как да предотвратява появата на косопад?
Фризьорът съветва: Тук може да видите най-общо причинителите и видовете косопад https://aboutyourhair.eu/products ) и въпреки че няма как да промените своята генетика, но може да направите някои неща, с които да подпомогнете растежа на косата. Правилното хранене и балансирана диета, която е богата на витамини и минерали, особено биотин и желязо, може да помогне. Освен това избягването на агресивни химикали и уреди за топлинно оформяне също е добра идея.Стягането с ластици, особено силно прихващане околочната зона – да не се практикува често. Редовното подхранване на косъма, превантивната грижа и стимулирането на растежа на нова коса- несъмнено ще помогнат.

Колко често трябва да подхранваме косата си в дълбочина?
Фризьорът съветва: Всяка коса е уникална и имаразлични нужди от дълбоко подхранване, повечето от хората подхранват косата си 2 – 4 пъти на месец. Ако косата ви е сериозно увредена или суха, трябва да подхранвате в дълбочина понеедин път вседмицата.Важно е да знаете, че оставяйки дълбоко подхранващите продукти за 5 до 10 минути (в зависимост от състоянието на косата), дават на косата ви достатъчно време, за да се абсорбират хранителните и хидратиращи съставки, които дълбоко подхранващите продукти предлагат. Има няколко различни начина да подхраните дълбоко косата си: можете да я подхраните под душа: най-добре е да оставите дълбоко подхранващия продукт на косата си докато се къпете или миете. Парата също помага за проникване на съставките по-добре и по-дълбоко.Не предозирайте!Това може да утежни косата и да я направи да изглежда мазна.Изплакнете подхранващия продукт с хладка вода. Това помага за затваряне на кутикулите, оставяйки всички подхранващи съставки в косата.Необходимо е да направите дълбокото подхранване част от ритуала за подхранване на косата си. Дори ако основната линия продукти да е с нормален подхранващ продукт, виеимате нужда от дълбоко подхранване. Коса,която е химически третирана – боядисвана, къдрена или изправяна, има нужда от допълнително дълбоко подхранване, за да изглежда и да се чувства лъскава, лесна за разресване и обработка, но и да бъде предпазена от накъсване. Виж серумът за подхранване ( https://aboutyourhair.eu/products в комбинация с маската за хидратация (https://aboutyourhair.eu/products
Как да избирам продуктите си за домашна рутина, косата ми е суха?
Фризьорът съветва: Всяка коса е строго индивидуална и най-подходящият продукт е вследствие на диагностика на косата и професионална препоръка от фризьор, защото косата има различни нужди в различни участъци. Например по дължините има нужда от хидратация, реконструиране, а в скалпа от почистване и успокояване. Правилната диагностика е най-важното.